e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Στα ίχνη του Ρώσσου Νεομάρτυρα Αλεξάνδρου Σμορέλλ και της φοιτητικής αντιστασιακής ομάδας " Άσπρο Τριαντάφυλλο" (Weiße Rose)


75 Χρόνια από τη ναζιστική απελευθέρωση στο Μόναχο
(29 Απριλίου 1945 – Απρίλιος 2020)

Ως ένα μικρό αφιέρωμα για τα 75 χρόνια από την ναζιστική απελευθέρωση παρουσιάζω σήμερα ένα σύντομο οδοιπορικό της Ιερἀς Μητροπόλεως Γερμανίας στα βήματα της φοιτητικής αντιστασιακής ομάδας "Άσπρο Τριαντάφυλλο“"(Weiße Rose) στο Μόναχο.

Αναφέρομαι ιδιαίτερα σ’αυτή την αντιστασιακή οργάνωση για δύο λόγους: α) είναι η πλέον ονομαστή αντιστασιακή ομάδα στη Γερμανία και β) το μέλος της, ο Αλέξανδρος Schmorell, ανακηρύχθηκε άγιος από τη Ρωσσική Εκκλησία και η μνήμη του εορτάζεται στις 13 Ιουλίου, ημερομηνία του μαρτυρικού αποκεφαλισμού του (13.07.1943).

π. Απόστολος Μαλαμούσης



Δεν υπάρχουν σχόλια: