e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Συνεορτασμός των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονος εν Βανάτω Ζακύνθου (Κυριακή, 26.7.2020)


Πρωί Κυριακής Ζ΄ Ματθαίου 2020, στο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, τιμήθηκε από κοινού η πανεύφημη μνήμη των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Παρασκευής και Παντελεήμονος. Προτάθηκαν για προσκύνημα ιερά Εικονίσματα των Αγίων, όπως και απότμημα Λειψάνου της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Έγιναν και σχετικές Αρτοκλασίες, ευλαβικές προσφορές συντοπιτών.
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος μάλιστα ομίλησε περί των τιμωμένων Αγίων, πλαισίωσαν εκ του ιερού αναλογίου οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος.
     Σημειωτέον ότι μνημονεύθηκε, ένα χρόνο μετά την εκδημία του προς Κύριον, ο Ενορίτης μακαριστός Δημήτριος Αρκαδινός. Μνημονεύτηκε, εξάλλου, και ο Νικόλαος Π. Καποδίστριας, πατέρας του Εφημερίου, 12 ακριβώς χρόνια από την κοίμησή του.

































































Δεν υπάρχουν σχόλια: