e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη "Σωτηρούλα", ιβηρίτικο μετόχι Πηνείας της Ηλείας


Στιγμιότυπα από την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων, στον Άγιο Ηλία Πηνείας του Νομού Ηλείας, το πρωί της 6ης Αυγούστου 2020. Συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, Ηγούμενος της Μονής Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου εν Αστόρια ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα τρία χωριά Άγιος Ηλίας (Άι Λιας), Καλαθά, Δαφνιώτισσα και Κολοκυθά, μέσα σ’ ένα κατάφυτο στις πλαγιές ύψωμα, βρίσκεται μισοξεχασμένο ένα μικρό μοναστήρι,το γνωστό με το όνομα "Σωτηρούλα". Το πλάτωμα έχει υψόμετρο περίπου 250 μέτρα με μια εξαίσια πανοραμική άποψη. Το μοναστήρι γιορτάζει κάθε 6η Αυγούστου.







Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες του Ηλία Τουτούνη, από το εν λόγω Μετόχιο:








Δεν υπάρχουν σχόλια: