e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Μητροπολίτης Κωνσταντίας: «Αν η ΟΥΝΕΣΚΟ είναι ανίκανη να προστατεύσει τον πολιτισμό τότε να δημιουργηθεί άλλος οργανισμός»


Τη νέα ντροπιαστική και βέβηλη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, μετά την Αγία Σοφία και της ιστορικής Μονής της Χώρας, σχολίασε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου και ποιμενάρχης μιας επαρχίας η οποία μαζί με τον υπόλοιπο προσφυγικό κόσμο βιώνει για 46 και πλέον χρόνια, τις τραγικές συνέπειες της τουρκικής θηριωδίας του 1974, μεταξύ άλλων τη σύληση, βεβήλωση και καταστροφή πολλών εκκλησιαστικών μνημείων, αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της γειτονικής χώρας λέγοντας πως «Είχαμε έγκυρες πληροφορίες (σ.σ η Εκκλησία της Κύπρου) για την πράξη αυτή και για αυτό στο ανακοινωθέν της Συνόδου για την Αγία Σοφία έγινε αναφορά και στο σχεδιασμό αυτό των Τούρκων. Ντροπή για τις πράξεις τους αυτές. Αν η ΟΥΝΕΣΚΟ είναι ανίκανη να προστατεύσει τον πολιτισμό τότε, πρέπει να δημιουργηθεί άλλος οργανισμός που να έχει δυνατότητα και ικανότητα αντίδρασης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: