e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Κυριακή, 1.11.2020, στον Καθεδρικό του Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire


Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire.

Στην κυριακάτικη ομιλία του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή καθώς και στις μορφές των Αγίων Αναργύρων. Επίσης προέτρεψε τους πιστούς να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα εκ των αρμοδίων αρχών υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Στο τέλος προσέφερε ως ευλογία και πηγή ενδυνάμωσης των πιστών εικονίσματα της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας προς όλους τους πιστούς, προερχόμενα από την πολυαιώνια Ι.Μονή Κεχροβουνίου Τήνου, όπου η Οσία ασκήτεψε και έτυχε του Οράματος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Οποία της υπέδειξε το σημείο όπου ευρίσκετο τεθησαυρισμένη στα σπλαχνα της τηνιακής γης η περίπυστος και θαυματουργή εικόνα Της.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: