e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και δεν ανακοινώνεται;;;


Από το μεσημέρι κυκλοφορεί η δυσάρεστη είδηση ότι εξεδήμησε προς Κύριον ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος μετά από την άνιση μάχη που έδινε με τον φονικό Κορονοϊό. Τα πλείστα των σερβικών ΜΜΕ το ανακοίνωσαν, επικαλούμενα μάλιστα εκκλησιαστικές πηγές - Επισκόπους της εν λόγω Εκκλησίας, όμως επισήμως διαψεύστηκε από το Πατριαρχείο, μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση (ότι ο Πατριάρχης είναι ζωντανός, αν και σε δυσχερή κατάσταση) κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Πρόεδρος Βούτσιτς.

Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι ο Πατριάρχης εξεδήμησε προς Κύριον, αλλά δεν ανακοινώνεται ακόμη, διότι, εν τω μεταξύ, πάνω από τον ημιθανή ή θανόντα Πατριάρχη (;;;) έχουν αρχίσει τα παιχνίδια και οι σχεδιασμοί για την διαδοχή. Αν αυτό συμβαίνει πράγματι, εκτός από ανατριχιαστικό είναι και εγκληματικό.

Η κατάσταση ήδη όζει... Η αγέρωχη και ηρωική Εκκλησία της Σερβίας, μπορεί άραγε να μην καταστεί αιχμάλωτη στο άρμα του ιμπεριαλιστικού Πατριαρχείου της Μόσχας, συρόμενη και διασυρόμενη από φιλορώσο Ιεράρχη της, μεριμνώντα και τυρβαζόμενο περί πολλά;;;

Αύριο, άραγε, θα "ζει" ακόμη ο Ειρηναίος;;; Ευχόμαστε πάντως να αναζήσει πραγματικά, ματαιώνοντας υποχθόνια σχέδια!...

π. Π. Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: