e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ο έλεγχος του Προκαθημένου είναι βακτηρία, ο έλεγχος του Θεού είναι ράβδος


Σχόλιο του π. ΡΩΜΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Αν κάτι θαύμασα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, παρακολουθώντας τη χθεσινή συνέντευξή του στο ΡΙΚ, είναι η απέραντη ανεξικακία του, η απέραντη συγχωρητικότητά του, η απέραντη καλωσύνη του, ακόμη και έναντι εκείνων των αχαρίστων που έχει ευεργετήσει, ή και εκείνων που -ενώ τον πολεμούν λυσσαλέα- ανέχεται και συγχωρεί, αν και θα μπορούσε να τους έχει κολλήσει στον τοίχο εδώ και χρόνια, με πολλές αφορμές και ευκαιρίες...

Οι ανόητοι και προκλητικοί αντίπαλοί του νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται προς όφελός τους στο διηνεκές αυτήν την καλωσύνη του Μακαριωτάτου. Αλλά γελιώνται. Πλανώνται πλάνην οικτράν. Γιατί, όταν δεν τους επιτιμά και δεν τους ελέγχει ο Προκαθήμενος, ο Υπεύθυνος, τότε είναι που επεμβαίνει, και πολύ σκληρά μάλιστα, ο ίδιος ο Θεός... Διότι ο έλεγχος του Προκαθημένου, του Υπευθύνου, είναι βακτηρία, αλλά ο έλεγχος του Θεού είναι ράβδος!

Ας μετανοήσουν λοιπόν και ας διορθωθούν, όσο ακόμη έχουν καιρό. Διότι, φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος...



Δεν υπάρχουν σχόλια: