e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Πατριαρχικό Τρισάγιο στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Συμπροσευχόμενος παρέστη από του ιερού βήματος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την τελεσθείσα σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2021, κεκλεισμένων των θυρών λόγω των ισχυόντων περιορισμών κυκλοφορίας, Θεία Λειτουργία στο ναΰδριο της Σχολής, μετατεθείσης της πανηγύρεως του Ιερού Φωτίου και εορτασθείσης την 5ην Φεβρουαρίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων Πατριάρχου Φωτίου Β΄ και Μητροπολίτου Ηρακλείας Φωτίου, του από Ίμβρου και Τενέδου.

Εκκλησιάστηκαν επίσης ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Καθηγούμενος, Θεοφ. Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: