e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Νέο "Lectures Αληθώς": Ο Δρ Γεώργιος Λέκκας για τον Πλατωνικό Ελύτη (γ΄ μέρος) [Πρεμιέρα: 24.2.2021]


Η επόμενη τηλεδιάλεξη του "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ", δηλαδή της διαδικτυακής δράσης του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" κατ' αυτή την επώδυνη περίοδο της Πανδημίας, είναι ήδη προγραμματισμένη!

Για τρίτη φορά, φιλοξενούμενος από τις Βρυξέλλες, όπου μόνιμα κατοικεί κι εργάζεται, είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ, Δρ Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Σορβόνης και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών Γαλλίας

Ο π. Γεώργιος έχει αναλάβει και ήδη παρουσιάζει μια σειρά τεσσάρων "μαθημάτων", τα οποία συνέγραψε κατ' αυτό αυτό τον καιρό της Καραντίνας, εμβαθύνοντας ανα-στοχαστικά στο διαρκώς επίκαιρο ποιητικό έργο του Ελύτη, με γενικό τίτλο: "Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΩΣ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ"

Το γ΄ μέρος του αφιερώματος Λέκκα στον Ελύτη, λοιπόν, κάνει πρεμιέρα στις 24 Φεβρουαρίου 2021, στις 19:00​ (ώρα Ελλάδος), μες από το κανάλι του "Αληθώς" στο YouTube.

Μείνετε συντονισμένοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: