e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Παρουσιάζοντας το ζακυνθινό Μεγαλοβδόμαδο στην εκπομπή "Η άγνωστη Ζάκυνθος" του ZanteTimes


Παρουσιάζοντας απόψε, 24 Απριλίου 2021, το ζακυνθινό Μεγαλοβδόμαδο στην εκπομπή "Η άγνωστη Ζάκυνθος" του έγκριτου διαδικτυακού ιστότοπου ZanteTimes. Η μαγνητοσκόπηση έγινε στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. 
     Ευχαριστούμε από αυτή τη θέση τόσο τον υπεύθυνο της εκπομπής Διονύση Νικολόπουλο, όσο και τον ιδιοκτήτη της διαδικτυακής τηλεόρασης Δημήτρη Μαρκεσίνη για την τεχνική κάλυψη της παρουσίασής μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Μια ιδιαίτερη εκπομπή σχετική με τα ήθη και τα έθιμα του Ζακυνθινού Πάσχα επιχειρεί η εκπομπή «Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ» μέσα από το ZANTETIMES.GR. Το Ζακυνθινό Μεγαλοβδόμαδο σε όλο του το μεγαλείο με τις θρησκευτικές του ιδιαιτερότητες αλλά και τα ειδικά λαογραφικά του στοιχεία.

Στην εκπομπή μιλούν οι:

π. Παναγιώτης Καποδίστριας:  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου

Μαρία Φιορεντίνου: Συγγραφέας – Λαογράφος

Λένα Σάρδη: Πρώην πρόεδρος Χ.Ε.Ν Ζακύνθου

Σπύρος Πανταζής: Χρυσοστιλβωτής

Στράτος Βούρτσης: Παντοπώλης

Διονύσιος Κόκλας: Νεωκόρος Ιεράς Αυτοκρατορικής Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου

Θα δούμε φωτογραφίες με παλαιότερες λιτανείες του Εσταυρωμένου αλλά και την τεχνική του χρυσοστιλβώματος του Επιταφίου, θα δούμε πώς φτιάχνεται το βαγί αλλά και το κρέμασμα αυτού στους Ιερούς Ναούς, θα μάθουμε τι είναι αλλά και πώς φτιάχνεται το Ζακυνθινό χοιρομέρι, θα ακούσουμε το «ΙΝΑΤΙ» και το «ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ» στο ιδιαίτερο Ζακυνθινό ύφος από τις πρόβες της Προεδρικής Φρουράς της Ζάμπιας για την Μεγάλη Παρασκευή και θα δούμε στιγμές από την πρόβα της Μεγάλης Βδομάδας από τον Δεξιό Χορό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου.

Τέλος, θα ακουστούν ευχές από τους Ζακύνθιους Μητροπολίτες Αξώμης κ. Δανιήλ, Ζάμπιας κ. Ιωάννη αλλά και από Ζακύνθιους που μένουν ανά τον κόσμο.

Θερμά ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους παραπάνω για την συμμετοχή τους στην εκπομπή.

Παρουσιάζει ο Διονύσης Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: