e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Λαμπρά εόρτασε την 1033η επέτειο του Βαπτίσματος των Ρως η επίσημη Εκκλησία της Ουκρανίας [video-photos]


Το πρωί της 28ης Ιουλίου 2021, η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας τίμησε την 1033η επέτειο του Βαπτίσματος των Ρως. Αρχικά έγινε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον χρυσότρουλο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ εν Κιέβω, στο οποίο προέστη ο Προκαθήμενος της επίσημης Εκκλησίας της χώρας Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.
Μεταξύ του πλήθους των Ιεραρχών ξεχώρισαν οι εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών: Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ (εκ μέρους του Οικουμενικού Θρόνου και Πατριάρχου), ο Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος (εκ του Αλεξανδρινού Θρόνου και του Προκαθημένου του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας), ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος (εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου και του Αρχιεπισκόπου της). Παρών και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, Θεοφ. Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ.
Στο τέλος έγιναν οι καθιερωμένες, ουσιαστικές στο περιεχόμενό τους, προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις μεταξύ Μακ. κ. Επιφανίου και Αντιπροσωπειών.
Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, η Ιεραρχία, κλήρος και λαός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας τέλεσαν δέηση στο Μνημείο του Αγίου Πρίγκηπος του Κιέβου και Ισαποστόλου Βολοντίμιρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΛΕΥΚΩΜΑ:






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: