e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Λαμπρή Ευχαριστιακή Σύναξη 15αύγουστου 2021 στην πανηγυρίζουσα Παναγούλα εν Βανάτω


Πρωί Κυριακής Δεκαπενταύγουστου 2021, στον πανηγυρίζοντα περίοπτο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, τιμώντας την Κοίμηση της Θεομήτορος και την υπερφυή Μετάστασή Της στους Ουρανούς. 
     Πολλές δεκάδες προσκυνητών από τα πέριξ χωριά, ακόμη και από τα ορεινά, αλλά και ξενιτεμένοι ντόπιοι έφθασαν από νωρίς στον ολάνθιστο Ναό, τηρώντας -το κατά δύναμιν- τα υγειονομικά πρωτόκολα έναντι του Κορονοϊού. Όλοι κατέθεταν ευλαβικά τα φιόρα της παρακλήσεώς τους, τόσο στην γλυκύτατη και μεγαλομάτα εφέστια Εικόνα της Παναγούλας, όσο και στον απέριττο Επιτάφιό Της.
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο πάντα στοργικό πρόσωπο της Μητέρας Παναγιάς, το οποίο δεν παύει ποτέ να είναι για όλους καταφυγή και παρηγορία, σε καιρούς ξενιτείας και αφιλίας, εν ημέραις μάλιστα σκληρής Πανδημίας. 
     Έψαλαν, κατά το ιδιάζον ζακύνθιο μουσικό ύφος, τέρποντας ευφρόσυνα τους πιστούς, οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες του Ναού, υπό την έκτακτη διεύθυνση του εξ Αθηνών και εκ Χουρχουλιδίου Ζακύνθου ορμωμένου, Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Παναγιώτου Κάνδηλα.
     Στην ώρα του Κοινωνικού οι πλείστοι των πιστών προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο της Ζωής, μεταλαμβάνοντας Σώματος και Αίματος Χριστού!

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






























Δεν υπάρχουν σχόλια: