e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος κατά την διάρκεια της τελετής αγιασμού των υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς, τον Ιανουάριου του 2020. (Chris Urso/Tampa Bay Times via AP)

NEA YOΡKH. Θα πραγματοποιηθεί η τελικά η συνάντηση μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης, δηλαδή στις οκτώ το απόγευμα ώρα Ελλάδος, στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», κατά την χθεσινή εκδήλωση διέρρευσε πως ενδεχομένως να γινόταν προσπάθεια προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση τις επόμενες ώρες, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε λίγο μετά.

H ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 16:15 τοπική ώρα, κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Η πρωθυπουργική δραστηριότητα ξεκινά με τη συνάντηση με το editorial bord της εφημερίδας Wall Street Journal.

Στις 11:30 τοπική ώρα ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks και στις 12 με τον επενδυτή Henry Cravis. Στις 12:30 ώρα Νέας Υόρκης ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.

Στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al Menfi. 

Οικονόμου: Λήξαν το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Για το ζήτημα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είπε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν, ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε, έκανε διευκρινιστική δήλωση, επεξηγηματική όλοι πήραν απαντήσεις.

«Το να είσαι με αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, είναι κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί», πρόσθεσε αναφέροντας πως το θέμα είναι απολύτως λήξαν. «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορεί παρά να είναι στην ίδια πλευρά», σημείωσε ενώ δήλωσε πως «θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ελπιδοφόρο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: