e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Η πανήγυρις του Αγίου Δημητρίου στο Edmonton του Λονδίνο


Πανηγυρικά και με κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο Μυροβλήτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Edmonton στο Λονδίνο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργών μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, ο οποίος χοροστάτησε το προηγούμενο απόγευμα στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην έννοια του μαρτυρίου και στην χριστιανική ομολογία όλων μας στη σύγχρονη εποχή. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρακάθησε στο επίσημο γεύμα της Κοινότητος.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: