e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Θύμα Covid-19 o αγιορείτης Μοναχός Αθανάσιος εκ του Κελλίου Αγ. Αθανασίου Σκήτης Αγ. Άννης


Εκοιμήθη εν Κυρίω εξ αιτίας της επάρατης πανδημίας ο Οσιώτατος Μοναχός π. Αθανάσιος εκ του Ιερού Κελλίου Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Παραλία της Ιεράς Σκήτης Αγ. Άννης, περιοχή γνωστή με το όνομα Βουλευτήρια.
    Ο π. Αθανάσιος ξεκίνησε την μοναχική πορεία του από την Ιερά Μονή Μεγ. Λαύρας. Μετά ευδόκιμο θητεία στο κοινόβιο ποθών τον βίο της απολύτου ησυχίας εγκαταβίωσε στο ανωτέρω ιερό κελλί την υπόλοιπη ζωή του στην άσκηση και ησυχία. Συντροφιά του ήταν τα κομποσχοίνια που έπλεκε ως εργόχειρο δια την επιβίωσή του.
    Οι ιερές ακολουθίες, η νοερά προσευχή και οι αγρυπνίες στο Κυριακό Αγίας Άννης, όπου υπήρξε μόνιμος διαβαστής στις τράπεζες μετά τις ολονύκτιες ιερές αγρυπνίες, τον κατέστησαν αγαπητό σε όλους τους πατέρες και τους λαϊκούς προσκυνητές.
    Κυκλοφορούσε ανυπόδητος και προσποιούνταν τον δια Χριστόν σαλό, για να κρύψει την ιερά άσκηση του. Ένα μικρό τρανζίστορ ήταν όλη η περιουσία του και αυτό για να ακούει κηρύγματα ομιλίες και ψαλμωδίες από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αγίων Ταξιαρχών Πηλίου.
    Ο π. Αθανάσιος είχε καταλάβει την ματαιότητα και ζούσε με την χαρά του παραδείσου εν ζωή. Καλό παράδεισο π. Αθανάσιε. Έρχεται αργά η γρήγορα η σειρά μας ηλικιακά να λογοδοτήσουμε στον Κύριο για τα έργα μας και να παραδώσουμε τον τόπο στους επόμενους διαβάτες της ζωής.
 Εκ της Αδελφότητος Θεοφιλαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: