e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σήμερα στη Βαρσοβία σε κοινή προσευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία


Σήμερα, 29 Μαρτίου 2022, νωρίς το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Επισκοπικής Διάσκεψης της Πολωνίας, Αρχιεπίσκοπος Stanislaw Gadecki, μαζί με πρόσφυγες από την Ουκρανία, έκαναν κοινή προσευχή στον Θεό της αγάπης, της ζωής και της ειρήνης να xoρηγήσει την ειρήνη στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.

Tο πρωί o Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Επισκοπικής Διάσκεψης της Πολωνίας, Αρχιεπίσκοπο Stanislaw Gadecki, στον Αρχιεπισκοπικό Οίκο στη Βαρσοβία. Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε ο Καρδινάλιος Kazimierz Nycz, Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας. Στη συνέχεια, παρετέθη γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου και ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Stanislaw Gondecki. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν η τραγική κατάσταση στην Ουκρανία και η ανθρωπιστική κρίση, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε άλλη μια ευκαιρία να συναντηθεί με Ουκρανούς πρόσφυγες στο Πανεπιστήμιο του Καρδινάλιου Stefan Wyszynski.









Δεν υπάρχουν σχόλια: