e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ο Πρώτη Κυρία της Βουλγαρίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε το Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, την Εξοχ. κ. Desislava Radeva, σύζυγο του Εξοχ. Προέδρου της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev, η οποία συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της χώρας της στην Πόλη, Εντιμ. κ. Vassil P. Valchev και συνεργάτες της.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, που πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χαράλαμπος Nichev, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Βουλγαροφώνου Κοινότητας  της Πόλεως.

Αμέσως μετά η Πρώτη Κυρία της Βουλγαρίας επισκέφθηκε το Κουβούκλιο στον περίβολο του Πατριαρχείου, όπου από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Μ. Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η έψησις του Αγίου Μύρου.

Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο



Δεν υπάρχουν σχόλια: