e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Τα Κύθηρα τίμησαν την 158η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα [100 photos]


Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα 21 Μαΐου, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Χώρα τιμώντας έτσι τη συμπλήρωση των 158 χρόνων της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ απουσία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, ο οποίος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Αντικύθηρα.

Οι Εορταστικές Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Εμμανουήλ Στάθη, των Αντιδημάρχων κ. Γεώργιου Κομηνού, κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη, κ. Κώστα Καψάλη, του Προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευάγγελου Βενάρδου και των εκπροσώπων από τις Δημοτικές Παρατάξεις.

Επίσης παρέστησαν, ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Κυθήρων (στρατιωτικός Διοικητής), Αντιπλοίαρχος κ. Εμμανουήλ Αμπλιανίτης ΠΝ, ο Προϊστάμενος TACAN Κυθήρων, Αρχισμηνίας κ. Νικόλαος Σερέφας, ο Διοικητής Α/Τ Κυθήρων, Υπαστυνόμος A΄ κ. Αντώνιος-Τριαντάφυλλος Πηλίκος, η Διοικητής Λ/Τ Κυθήρων, Υποπλοίαρχος κ. Νίκη Γιαννακοπούλου, ο Προϊστάμενος Π/Κ Κυθήρων, Πυραγός κ. Σπυρίδωνας Φουντουλάκης.

Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Στάη καθώς και κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώον Πεσόντων της Πλατείας.

Πρώτος κατέθεσε στεφάνι ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κομηνός και ακολούθησαν ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Ευάγγελος Βενάρδος, οι Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και οι Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Κασιμάτης και ο Εκπρόσωπος Μαθητών Σχολείων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ποταμού, μερίμνη του Διευθυντή της κ. Παναγιώτη Λευθέρη.

Κατόπιν εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από την ιστορικό- φιλόλογο κα.Ελένη Χάρου και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές των σχολείων.

Οι εκδηλώσεις περατώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους.

Φωτορεποτάζ: Γιώτα Πολίτη
ADELIN 107,3 FM




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: