e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Αγρυπνία στη Φανερωμένη Βανάτου για την Απόδοση της Αναστάσεως (31.5.2022, 8.30 μμ)


Ανακοινώνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι, στο πλαίσιο της Αποδόσεως της παμμέγιστης Εορτής της Αναστάσεως (1.6.2022), θα πραγματοποιηθεί αποβραδίς, δηλαδή το βράδυ της 31ης Μαΐου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, εόρτια Αγρυπνία για να "αποχαιρετίσουμε" για φέτος το "Χριστός Ανέστη", αν και κάθε μέρα της λειτουργικής - λατρευτικής ζωής μας χρειάζεται να είναι αναστάσιμη!

Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη, 31 Μαΐου, ώρα 8.30 το βράδυ, θα αρχίσει ο Αναστάσιμος Εσπερινός, ακολούθως ο Αναστάσιμος Όρθρος και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με Ιερατικό Συλλείτουργο. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στο πλαίσιο της Αγρυπνίας θα γίνουν: 
α) Αρτοκλασία,
β) Αγιασμός επί τη εισόδω σε νέο μήνα
γ) Δέηση για την κατάπαυση του Πολέμου, ο οποίος διαρκεί στην Ουκρανία, εξαιτίας της εισβολής των Ρώσων,
δ) Δέηση υπέρ του άνωθεν φωτισμού όσων μαθητών εξετασθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σημειωτέον ότι ανάλογη Δέηση έγινε στις 29/5, όμως κάποιοι μαθητές δεν κατόρθωσαν να παρασταθούν, οπότε μπορούν όλοι να εκκλησιαστούν κατ' αυτή τη βραδιά της Αποδόσεως.

Την Ομιλία της Αγρυπνίας έχει αναλάβει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και εκπαιδευτικός, με θέμα: "Η Ανάσταση του Χριστού ως πρακτική καθημερινών επΑναστάσεων του ανθρώπου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: