e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Γρεβενά: Πανηγυρικά Εσπέρια 2022 προς τιμήν του Αγίου Αχιλλίου

Το απόγευμα του Σάββατου, 14ης Μαΐου 2022 ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο και προστάτη της πόλεως των Γρεβενών, Άγιο Αχίλλιο, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον Θαυματουργό.  

Στον πανηγυρικό πολυΑρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ενώ συγχοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος μάλιστα καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς και εξέφρασε τις ευχαριστίες του.  

Ακολούθησε λιτάνευση της περίπυστης Εικόνος του Αγίου Αχιλλίου στις οδούς της πόλεως, με την παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν νωρίς το απόγευμα δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (Γηροκομείου) προς τον Μητροπολιτικό Ναό. 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ, ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Δεν υπάρχουν σχόλια: