e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Κίεβο: Εορτάζοντας η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας την 1034η επέτειο από το Βάπτισμα των Ρως

Εορτάζοντας την 1034η επέτειο από τη Βάπτιση Ρωσίας-Ουκρανίας, την ημέρα μνήμης του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπα του Κιέβου Βλαδίμηρου του Μεγάλου και της Ημέρας της Ουκρανικής Πολιτείας, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος προέστη Θείας Λειτουργίας στις 28 Ιουλίου 2022 στον χρυσότρουλο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ.

Τον επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συνεπικούρησαν Επίσκοποι και πολλοί Κληρικοί της OCU από όλη την Ουκρανία, καθώς και ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ουκρανία, Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος Επιφάνιος απηύθυνε το Μήνυμα του αγιασμού με την ευκαιρία της 1034ης επετείου από τη Βάπτιση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ακολούθως έκανε ειδική  προσευχή  στον Κύριο υπέρ της εν κινδύνω Πατρίδας.

Προσευχές ακούστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των πολιτών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Chernihiv και Nizhyn Ευστράτιος εκφώνησε κήρυγμα.

Κατά τη θεία λειτουργία, ο Μακαριώτατος τέλεσε την ιερατική χειροτονία του διακόνου Volodymyr Netskar και στο τέλος της λειτουργίας, επ' ευκαιρία της επετείου, τίμησε τον Μητροπολίτη Ντόνετσκ και Μαριουπόλεως Serhiy με παράσημο.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:







































































Δεν υπάρχουν σχόλια: