e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Το πρωί του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας κατά την οποία ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας τέλεσε την χειροτονία εις διάκονο του Συμεών Μένε. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προέστη της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ιλίου κ. Ραφαήλ. Συλλειτούργησαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, ο Οικονόμος Kristian Akselberg, ο Αρχιδιάκονος Δρ Γεώργιος Τσουρούς και οι Διάκονοι της Αρχιεπισκοπής Παντελεήμων Μάξφιλντ, Κωνσταντίνος Μαμούρης και Κένεθ Πάρκερ.

Κατά την προσφώνησή του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Νικήτα και τον Θεοφιλέστατο κ. Ραφαήλ για την καθοδήγηση καθώς και τους γονείς και την οικογένειά του για την στήριξη σε αυτή την απόφαση. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθηση ότι ο νέος διάκονος θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών στη διακονία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η χαρμόσυνη ημέρα ολοκληρώθηκε με δεξίωση που ακολούθησε στην αίθουσα κάτω από τον Ιερό Ναό.








Δεν υπάρχουν σχόλια: