e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Η Παναγούλα Βανάτου με QR από το προτζέκτ "Octane | Open City TechNology Enabler"


Ο Ναός της Παναγούλας Βανάτου, όπως και άλλοι περίοπτοι προσκυνηματικοί τόποι της Ζακύνθου, απέκτησε QR από το πρόγραμμα του Interreg Greece-Italy, με τίτλο Octane | Open City TechNology Enabler.

Το έργο Octane στοχεύει να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών αναπτύσσοντας και διαχέοντας μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στην πόλη σαν να ήταν ένα ανοιχτό μουσείο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά τους, να μάθουν για την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, καθώς και την καθημερινή ρουτίνα των κατοίκων.

Το βασικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής για κινητά είναι η σύνδεση μεταξύ της πλοήγησης του επισκέπτη και της οπτικής επαφής με το σημείο ενδιαφέροντος και την παροχή πληροφοριών. Ο επισκέπτης θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει την εφαρμογή χρησιμοποιώντας Wi-Fi hotspots που είναι εγκατεστημένα στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της πόλης ή μέσω της πύλης του συστήματος. Η εφαρμογή θα ενσωματώσει στον χάρτη της πόλης όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν επιλεγεί από τις τοπικές αρχές ως πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ο κύριος δικαιούχος αυτού του έργου σε συνεργασία με δύο Ιταλούς εταίρους, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι και την Consorzio per Lo Sviluppo Dell' Area Conca Barese, και έναν Έλληνα εταίρο, την Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: