e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ

Tην 1η Νοεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Καραγεωργούδη.

Αναγόρευση του τιμωμένου:

– Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο).

– Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη.

Ομιλία του τιμώμενου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, με τίτλο: «Φῶς φορεῖ, Φῶς πέμπει, Φῶς ἐστι:  Ἡ θέορτος ἀρτιφωνία τοῦ Χαλκηδονίου Δόγματος  ὡς ἐσαεὶ μέτρον τῆς Κοινωνίας ἐν Διαλόγῳ».

Μετά το πέρας της τελετής Αναγόρευσης ο τενόρος Ιωάννης Φίλιας θα ερμηνεύσει τραγούδια από το διεθνές και εγχώριο κλασικό ρεπερτόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: