e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Μελβούρνη: Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Επέτειο του «ΟΧΙ» στον Ναό Αγ. Ευσταθίου

Το πρωί της Παρασκευής, 28 Οκτωβρίου 2022, επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου Μελβούρνης, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Κύριλλο Ζήση.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε Δοξολογία επί τη εθνική επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία μαθητών και μαθητριών του σχολείου Oakleigh Grammar, που κρατούσαν τις σημαίες της Ελλάδος και της Αυστραλίας.

Παρών, ανάμεσα στο εκκλησίασμα, ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακώς μίλησε καταλλήλως για την ημέρα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν, ενώ τους διαβίβασε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια: