e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Μητροπολίτης Ηλείας εξελέγη ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος

Σήμερα, 7.10.2022, στο Συνοδικό Μέγαρο, κατά την 4η ημέρα Συνεδριών της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Ηλείας. Επί συνόλου 74 ψηφισάντων, η πρόταση δι᾽ εκλογής έλαβε 69 ψήφους. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι᾽ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 74 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ψήφους 58
2) Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, ψήφους 11
3) Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ψήφους 6
Επίσης ευρέθησαν και 12 λευκές ψήφοι.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Ηλείας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, με 55 ψήφους επί συνόλου 74 ψηφισάντων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος έλαβε 1 ψήφο, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος έλαβε 1 ψήφο. Επίσης ευρέθησαν 16 λευκές ψήφοι και 1 άκυρη ψήφος.

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Ηλείας κ. Αθανάσιος και Δράμας κ. Δωρόθεος, έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: