e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Η εορτή των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ανδραβίδα Ηλείας

Στην Ανδραβίδα εορτάστηκε με λαμπρότητα το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου 2022, η Σύναξη των Αγίων ενδόξων Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων θείων Δυνάμεων Ασωμάτων. Πρόκειται για την εορταστική εκείνη Σύναξη δηλαδή την συνάθροιση των πιστών για να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στους λειτουργούς του Θεού, στις Ασώματες επουράνιες Δυνάμεις και μεγάλους Φύλακες Αγγέλους της ζωής της ανθρωπότητας και δικούς μας προστάτες, αφού οι Άγγελοι ήταν και είναι παρόντες σε κάθε στιγμή της ζωής μας αλλά και σε σπουδαίες ιστορικές περιστάσεις.
Οι Λατρευτικές εκδηλώσεις τελέσθηκαν με ιεροπρέπεια, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Την παραμονή της εορτής κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Χατζηχαραλάμπους πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων. Κηρύσσοντας τον Θείον Λόγον αναφέρθηκε με γλαφυρότητα και θεολογική ακρίβεια στο άγιο έργο των θεοειδών Αρχαγγέλων ως διακόνων του μυστηρίου της σωτηρίας των ανθρώπων. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κ.κ. Γερμανός και Τοποτηρητής, ευλογώντας τους άρτους και ομιλώντας επίκαιρα, συνεπικουρούμενος από τους Πανοσιολογιοτάτους Αρχιμανδρίτες π. Φιλάρετο Σπανόπουλο, π. Κύριλλο Χατζηχαραλάμπους, καθώς επίσης από τον οικείο Εφημέριο π. Παναγιώτη Νοδάρο και τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων φιλέορτοι Χριστιανοί του Δήμου Ανδραβίδος-Κυλλήνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τίμησαν με την ευλαβική τους παρουσία τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και τα λοιπά Λειτουργικά πνεύματα που στέλνονται από το Θεό να διακονήσουν εμάς τους ανθρώπους για τη Σωτηρία μας! Δεν είμαστε μόνοι στην πορεία της ζωής, ο Φύλακας Άγγελος μας συμπορεύεται αοράτως μαζί μας. Ας του ζητούμε να μας στηρίζει , να μας φωτίζει, να μας παρηγορεί. Να μας φωτίζει στο μυαλό και στην καρδιά, να μας αποτρέπει από τις παγίδες του πονηρού, να μας αποτρέπει από μάταιους και κακούς λογισμούς, καθώς επίσης να μας οδηγεί σε μονοπάτια ολόφωτα, σε διαδρομές ολόδροσες και αγιασμένες!
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: