e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Άγγελμα Εγκαινίων Παρεκκλησίου Αγ. Διονυσίου σε Μονή της Τραγάνας Φθιώτιδας (16-17.12.2022)


Εορτάζοντας τα 400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω (1622-2022), ο ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τράνακας, δραστήριος και αφοσιωμένος Ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Τραγάνας, δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, έχει οργανώσει τα Εγκαίνια του νεόδμητου -από τον ίδιο- Παρεκκλησίου επ' ονόματι του Αγίου της Συγγνώμης. Με αυτό το τρόπο, θα τιμάται στην αετοφωλιά της Τραγάνας ο αγαπημένος άγιος κάθε ζακυνθινής ψυχής, ο στύλος κάθε πιστού που ασκείται στην αρετή της Ανεξικακίας. 

Τα Εγκαίνια θα γίνουν κατά το διήμερο της χειμερινής εορτής του Αγίου Διονυσίου, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2022, από τον κυριάρχη Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 



Δεν υπάρχουν σχόλια: