e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγ. Σπυρίδωνα στον Ναό Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου


Πρωί Δευτέρας, 12ης Δεκεμβρίου 2022, στον ιστορικό Ναό Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου, όπου εορτάζεται εξαιρέτως η μνήμη του αγίου ενδόξου πατρός Σπυρίδωνος Τριμυθούντος του εν Κερκύρα τεθησαυρισμένου, τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.
        Ομίλησε κατάλληλα -απ' άμβωνος- ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στην πολύφωτη και πολύφωνη φυσιογνωμία του τιμωμένου Αγίου, του Οποίου το σεπτό Σκήνωμα κέκτηται η Εκκλησία για το μακρότατο χρονικό διάστημα των 1.700 ετών. 
        Το ψαλτήριο τίμησε δεόντως ο καλλίφωνος εκκλησιαστικός Χορός της Ενορίας, υπό την διεύθυνση του κ. Διονυσίου Πόθου. 
        Ο οικείος Εφημέριος είχε φροντίσει για την άψογη διεξαγωγή της εορτής, το δε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, μετά την απόλυση, δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη και όσους εκ των εκκλησιασθέντων επιθυμούσας, με κεράσματα σε παρακείμενο εστιατόριο. 
Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: