e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Πισιδίας

Την Κυριακή 25η Δεκεμβρίου 2022, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, στη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Πισιδιώτισσας στην πόλη της Αλάνυας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών χειροτόνησε τον ρωσικής καταγωγής κ. Γρηγόριο Οχάνοβ εις διάκονο για την ενορία της Αλάνυας. 

Ο νέος διάκονος κατάγεται από την Πετρούπολη και έχει σπουδάσει στη Θεολογική Ακαδημία της ίδιας πόλης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τα παιδιά παρουσίασαν χορωδιακό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα προς τιμήν του Ποιμενάρχη τους, ο οποίος τούς διένειμε δώρα.

Σημειώνεται ότι η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων θα εορτασθή στη Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας την 7η Ιανουαρίου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: