e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Συγχαρητήρια Επιφανίου Κιέβου προς τον Γεώργιο Κύπρου

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, εξέφρασε τις ευχές του για την εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου ως νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου από την Ιερά Σύνοδο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου.
"Συγχαίρω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο για την αποδοχή της κλήσης του Θεού να γίνει Προκαθήμενος της αρχαίας και αποστολικής αυτοκέφαλης αδελφής Εκκλησίας. Εξάλλου, ο Κύριος είναι αυτός που λέει: "ἐγὼ ἐξελεξάμην ὑμᾶς, καὶ ἔθηκα ὑμᾶς ἵνα ὑμεῖς ὑπάγητε καὶ καρπὸν φέρητε..." (Ιωάν. 15:16). Σου εύχομαι, αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ, πολλά ευλογημένα χρόνια διακονίας στην Τοπική σου Εκκλησία και σε όλη την Ορθοδοξία! Είθε οι καλοί καρποί της κανονικής μας κοινωνίας και της ευχαριστιακής μας ενότητας να πολλαπλασιαστούν! Άξιος - Άξιος!", δήλωσε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος.
Υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

Δεν υπάρχουν σχόλια: