e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων Ουκρανών


Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος συναντήθηκε την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ινγρίντα Σιμονίτε. Η σχετική ενημέρωση γίνεται από το γραφείο τύπου της Ουκρανικής Εκκλησίας. 

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Σμύρνη

10.2.2022 στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης. Μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, Ιερομάρτυρος από την πλησιόχωρο Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ημερινή Manisa. Οι χριστιανοί τον επικαλούμαστε ως ιαματικό, ειδικά για τις λοιμικές νόσους. Για τον λόγο αυτόν σε πολλά νοσοκομεία οι ναοί είναι αφιερωμένοι σε αυτόν. Στην περιοχή μας ετιμάτο ιδιαιτέρως. Χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ. Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Ιερατικό Συλλείτουργο για τους Αγ. Ιερομάρτυρες Χαράλαμπο και Βλάσιο εν Βανάτω Ζακύνθου


Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 10η Φεβρουαρίου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, τιμήθηκε ιεροπρεπώς η μνήμη δύο Ιερομαρτύρων: των Αγίων Χαραλάμπους και Βλασίου. Του μεν αγίου Χαραλάμπους υπάρχει από αιώνος, στον εν λόγω Ναό εκφραστική Καθέδρα, με καλαίσθητο Εικόνισμά του ("Έργον Κ. Φραγκοπούλου Κων/πολίτου πρόσφυγος 1925") και απότμημα Λειψάνου, του δε αγίου Βλασίου υπήρχε εντός του Μπανάτου παλαιόθεν Μοναστήριο, σωζόμενο το 1495, σήμερα όμως αφανισμένου.
     Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη της εορτής, συλλειτουργούντων του οικείου Εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια και του π. Ιωάννη Ρένεση (Εφημερίου Φαγιά και Δράκα), έψαλε καλλίφωνος όμιλος ιεροψαλτών, απαρτιζόμενος από τους κ.κ. Δημήτριο Κάνδηλα, Δημήτριο Παπαδάτο, Σταμάτιο Ζούλα και Σπυρίδωνα Σαρατσένο, ομίλησε δε εμπνευσμένα ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας. 
    Μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν και αντιπροσωπεία μαθητών από το Γυμνάσιο Βανάτου. 
    Σημειωτέον ότι δυο οικογένειες της Ενορίας προσέφεραν Αρτοκλασίες, ως ευχαριστία προς τους τιμωμένους Ιερομάρτυρες, επειδή έχουν διαπιστώσει την απτή - ευεργετική παρουσία Τους στη ζωή και τα έργα τους!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ:

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φράτσια των Κυθήρων

Τον αείφωτο λύχνο της οικουμένης και σοφό μάρτυρα της Εκκλησίας, Άγιο Χαράλαμπο, τιμήσαμε στον περικαλλέστατο ναό του στα Φράτσια των Κυθήρων με Αρχιερατικό Εσπερινό.
    Ας ευχηθούμε ο λαοφιλής Άγιος, ο προστάτης των πασχόντων από λοιμώδη νοσήματα, να χαρίζει υγεία και σύνεση σε όλους.
Γιώργος Λουράντος, 9.2.2022

Μέγα Ρεύμα απόψε: Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη [live]

Προβολή ντοκιμαντέρ-αφιερώματος για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο της 30ετηρίδας Πατριαρχίας του, πραγματοποιείται απόψε, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, στο Μέγα Ρεύμα στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγιο Χαραλάμπη στο Ποτάμι πόλεως Ζακύνθου [50 photos]

Πρωί 10ης Φεβρουαρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Χαραλάμπη στο Ποτάμι πόλεως Ζακύνθου, Αρχιερατική Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, συμπροσευχομένου δε του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.

[Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας]

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο στον Κρουσώνα του Ηρακλείου [video-photos]

Σήμερα, 10.2.2022, πανηγύρισε επίσημα τον Άγιο Χαράλαμπο, η κωμόπολη Κρουσώνας, έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης. Στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Iερομάρτυρος προέστη της Θείας Λειτουργίας ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Σεβ. κ. Ευγένιος Β΄, συμπαραστούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο και Κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ:

Αρχιερατική Λειτουργία στον Πύργο Ηλείας, τιμώντας τον Πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο [video]

Στον περικαλλή Ναό της αγίας Κυριακής Πύργου Ηλείας τιμάται εξαιρέτως κατ' έτος η μνήμη του Πολιούχου Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του θαυματουργού. Έτσι και σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2022, οι Πυργιώτες τίμησαν τον Άγιο, με πανηγυρική Ευχαριστιακή Σύναξη, στην οποία προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ IONIAN TV: