e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοχρονιά 2023 στον Λαγκαδά

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: Πρωτοχρονιά 2023

Μέσα σε μία λαμπρή ατμόσφαιρα εωρτάσθη εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκας Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος, καθώς επίσης και η είσοδος στον νέο Ενιαυτόν της Χρηστότητος του Κυρίου.
Το εσπέρας της 31ης Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου της ομωνύμου περιοχής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εορτών,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Πλάτωνος, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι, μεταξύ αυτών ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Βασιλείου και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως,  Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ευσέβιος Σπουργίτης.
Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα μεταξύ των οποίων ήταν παρέστησαν ο κ. Ιωάννης Λεοντιάδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Βασιλειάδα» και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του πρότυπου οίκου ευγηρίας το οποίο ευρίσκεται πλησίον της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Αγίου Βασιλείου και στην έννοια του χρόνου μέσα από την θεολογία της Εκκλησίας.
Την επομένην, Τρίτην 1η Ιανουαρίου του νέου αρξαμένου της Χρηστότητος του Κυρίου έτους 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.
Το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου ανεγνώσθη υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστασίου Παρούτογλου.
Ακολούθως, ετελέσθη η Επίσημος Δοξολογία επί τῄ εισόδῳ εις το νέο Έτος, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, εκπροσώπων των Πολιτικών,  Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών φορέων της επαρχίας του Λαγκαδά καθώς και πολλών πιστών, οι οποίοι και προσήλθαν με χρηστές ελπίδες, προσδοκώντας σε ένα καλύτερο μέλλον, προβάλλοντας λαμπρό το πρόσωπο της αισιοδοξίας και στολίζοντας την πορεία του νέου Έτους που μόλις ανέτειλε.
Προ της περατώσεως των Ιερών Ακολουθιών στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τα δέοντα ώστε το έτος να είναι καρποφόρο και υγιεινό, ο Κύριος να ευλογεί το έργο και την προσδοκία του καθενός στην προσωπική και την οικογενειακή του ζωή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι όποια και αν είναι τα προβλήματα μας, αν έχουμε πίστη στον Θεό, κατά το «Ει ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' υμών», υπάρχει η βεβαία ελπίδα ώστε να πορευόμαστε και να βιώνουμε των Επουρανίων δωρεών και αγαθών μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: