e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ελλάδος κ. Δένδια στη Μοζαμβίκη, με πρώτη στάση την Επισκοπή Μοζαμβίκης

Σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Τοποτηρητής της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μαπούτο είχαν την χαρά να συναντήσουν τον κ. Δένδια, πρώτα στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην συνέχεια να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα τους στη επισκοπική κατοικία.

Να σημειώσουμε ότι είναι πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωάννης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Υπουργό, εκ μέρους Α. Θ. Μακ., Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄, για την προσφορά του στο φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου και τον ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στην Επισκοπή Μοζαμβίκης.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση που είχε με την παροικία και τον θαυμασμό του για την χορωδία του ναού που έψαλαν σε άπταιστα ελληνικά,

Ο Σεβ. πρόσφερε στον Υπουργό αναμνηστικό δώρο της Μοζαμβίκης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσφερε αναμνηστικά δώρα από το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στον Σεβασμιώτατο και στην κ Μαρίνα Τσιχλάκη, Αρχόντισσα των εκκλησιών και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού συμβουλίου για τη πολυετή προσφορά της.

Τον Υπουργό Εξωτερικών συνόδευε η κ. ΓΟΥΝΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΥΠΕΞ / Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΑΟ.

Ο κύριος Δένδιας κατά την αναχώρησή του ευχαρίστησε για την ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων που τον υποδέχτηκαν.










Δεν υπάρχουν σχόλια: