e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ο κοινός Εορτασμός των Θεοφανίων 2023 στο Port Melbourne

Παρουσία πλήθους ομογενών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 8 Ιανουαρίου 2023, ο κοινός εορτασμός των Θεοφανίων στη Μελβούρνη, με τον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα Princes Pier στο προάστιο Port Melbourne.

Της τελετής προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και από τους κληρικούς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Northcote.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Γεωργία Μπότσιου, ο ομογενής Πολιτειακό Βουλευτής, κ. Νικόλαος Στάικος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας, κ. Daniel Andrews, ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βικτώριας, κ. John Pesutto, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Πρώτος ανάμεσα σε δεκάδες κολυμβητές, έπιασε και ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό από τη θάλασσα ο νεαρός Στέλιος Κικίρης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: