e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Δευτέρα της Λαμπρής 2023 στη Φανερωμένη Βανάτου


Πρωί Δευτέρας της Διακαινησίμου, 17η Απριλίου 2023, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Εφημερίου, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ψαλλόντων δε των κ.κ. Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη, Σπυρίδωνος Σαρατσένου και Σπυρίδωνος Δρογγίτη. 
        Ο Εφημέριος, σε σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην χαρά που απορρέει ως δώρο από το Άδειο Μνήμα του Κυρίου Ιησού και πώς καταυγάζει τα σκότη, τα αδιέξοδα και τους αυτοκολασμούς της ψυχής του ανθρώπου.
        Οι περισσότεροι των εκκλησιασθέντων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ως συμμέτοχοι στην Χαρά του Αναστάντος, τέλος δε, ευλογήθηκαν και διανεμήθηκαν πασχάλια αυγά. 








































Δεν υπάρχουν σχόλια: