e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών λειτουργός ενώπιον του "Άξιον Εστί" - Τρισάγιο για τα θύματα στα Τέμπη


Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπου τίθεται προς προσκύνηση η ιερά εικόνα Παναγίας «Άξιον Εστί», τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ρωγών κ. Φιλόθεος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης.

Παρέστησαν η Διοίκηση του Αγίου όρους, Υπουργοί, Βουλευτές, τοπικές αρχές.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» -από τον ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος- θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μέχρι τις 15 Μαΐου.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: