e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Εορτή Αγ. Νικοδήμου Αγιορείτου στην Μπόχαλη Ζακύνθου. Ονομαστήρια Εφημερίου [photos-video]


Σήμερα το πρωί, 14 Ιουλίου 2023, στον Ναό της Χρυσοπηγής Μποχάλεως Ζακύνθου, τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, καθώς ο οικείος Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κεφαλληνός, άγει τα ονομαστήριά του. 
    Ιερούργησε ο ίδιος ο Εφημέριος, ενώ στο ψαλτήρι ήταν ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης και ο κ. Χρήστος Μελίτας.
    Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος ομίλησε περί της οσιακής βιωτής και αφοσιώσεως του τιμωμένου Αθωνίτου Αγίου, της εν γένει προσφοράς του Μοναχισμού στην πνευματική ενηλικίωση του σύγχρονου κόσμου, εκφράζοντας συνάμα ευχές προς τον εορταζόμενο Εφημέριο Μποχάλεως.
    Ο π. Νικόδημος, στο τέλος της Αρτοκλασίας και της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ευχαρίστησε θερμά όλους.











































Δεν υπάρχουν σχόλια: