e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Το υπερφυές θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος εορτάστηκε στον Πύργο Ηλείας


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Αθανασίου, εορτάστηκε το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου 2023, κατανυκτικά και με ιεροπρέπεια για μία ακόμη φορά το εν Κερκύρα υπερφυές θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, με την καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία, στην οποία προέστη ο Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Χαρδαβέλας, κηρύσσοντας επίκαιρα και εποικοδομητικά τον Θείον Λόγον, συνεπικουρούμενος από τον Αιδεσιμότατο π. Αυγερινό Τσουκαλά και τον οικείο Εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα. 
        "'Ερρηξε παίδας στρατιάς αλλοφύλων, Πόλιν τ' έσωσε Κερκύρας ο Προστάτης". Ο Άγιος Σπυρίδωνας υπήρξε των Ορθοδόξων υπέρμαχος και των κακοδόξων αντίπαλος. Αυτή η υπεράσπιση της αλήθειας, της ταυτότητας του λαού μας είναι και πάλι επίκαιρη σήμερα, εποχή στην οποία τα σύνορα καταργούνται και αλλότριες ιδέες απειλούν την Οικογένεια και την συνοχή του Λαού μας. Ο Άγιος Σπυρίδων έδειξε ότι είναι άγιος που ευεργετεί τους πάντες. Απέτρεψε την επέλαση των Αγαρινών, σώζοντας όλους όσοι βρίσκονταν στο νησί, είτε ήταν Ορθόδοξοι, είτε όχι, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, δεν έχει όρια και στεγανά, αλλά αγκαλιάζει όλη την ανθρωπότητα! Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ο προστάτης και μεσίτης μας προς τον Θεό. Πέφτουμε στα γόνατα και παρακαλούμε εκείνον κι αυτός με την σειρά του τον Θεό. Έχουμε προστάτες και υπερασπιστές λοιπόν ενώπιον του Θεού και δεν πρέπει να δειλιάζουμε. Δεν μας ξεχνούν οι άγιοι, εμείς δυστυχώς τους ξεχνάμε... 
        Οι Κερκυραίοι στον Άγιο Σπυρίδωνα κατέφυγαν και προσευχήθηκαν με την φράση: "απολλύμεθα, σώσον ημάς Άγιε του Θεού Σπυρίδων" Και ενίκησαν! Κανείς εχθρός της πίστης, της Εκκλησίας, του έθνους δεν μπορεί να μας καταβάλει, αν η εμπιστοσύνη μας παραμένει στους Αγίους! Ο Άγιος Σπυρίδων επιτελώντας αυτό το υπερφυές αυτό θαύμα, οδήγησε την Χριστιανική Ευρώπη στην μεγαλύτερη νίκη εναντίον της Οθωμανικής παντοδύναμης μέχρι τότε Αυτοκρατορίας, δείχνοντας ότι στις μεγάλες δυσκολίες και δοκιμασίες της ζωής η Πίστη είναι το Μείζον! Αυτό συνεχίζει να κάνει η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία και σήμερα. Να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, τον κάθε πονεμένο, τον κάθε αναγκεμένο, όλους όσοι προστρέχουν στην Αγκαλιά της! 
        ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια: