e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πρίγκιπας Παύλος θα παραλάβει το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας 2023

Ο Πρίγκιπας Παύλος, αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International, θα παραλάβει το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας 2023 εκ μέρους του Prince’s Trust. Το Βραβείο θα απονεμηθεί το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023, στο ετήσιο επίσημο δείπνο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον της Νέας Υόρκης.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Prince’s Trust, η Αυτού Μεγαλειότης Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, δεν μπορεί να παραστεί στην εκδήλωση και δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Διάδοχος Παύλος, Αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International, συμφώνησε να παραλάβει το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας». Ο Will Straw, Διευθύνων Σύμβουλος του Prince’s Trust International, θα παραστεί επίσης στο επίσημο δείπνο ως τιμώμενος καλεσμένος στο βήμα.

Ο Διάδοχος Παύλος αποτελεί σημαντική πηγή δύναμης και καθοδήγησης για το Prince’s Trust International από την ίδρυσή του το 2015. Ήταν ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος, καθοδηγώντας τη στρατηγική του κατεύθυνση κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότης διαδραμάτισε επίσης καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση, την πιλοτική εφαρμογή και την ανάπτυξη των προγραμμάτων του Prince’s Trust International στην Ελλάδα, όπου άνοιξε πόρτες, βοήθησε στη συγκέντρωση κεφαλαίων και ήταν πρόθυμος να προσφέρει συμβουλές όπου χρειαζόταν.

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας θεσπίστηκε το 1986 από το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Το Βραβείο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα. Το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο ετήσιο συμπόσιο του Τάγματος σε ένα πρόσωπο ή έναν οργανισμό που έχει με συνέπεια υποδείξει με τη δράση, το σκοπό και την αφοσίωσή του, το ενδιαφέρον για τα βασικά δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία όλων των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: