e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόεδρος του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ε.Ε. ο Βελγίου Αθηναγόρας

Διά Πατριαρχικού Γράμματος με ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου 2023, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναγγέλλει νέους διορισμούς στο Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει.

Διορίζεται πρόεδρος του Γραφείου ο μέχρι τώρα επόπτης αυτού Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας. Ο Αρχιμανδρίτης κ. Αιμιλιανός Μπογιάννου, ο οποίος ήταν αρχικώς (από το 2004) γραμματεύς του Γραφείου και από του έτους 2014 διευθυντής αυτού, απαλλάσσεται των καθηκόντων του. Οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτοπρεσβύτεροι Δρ. Κωνσταντίνος Κενανίδης και κ. Pawel Cecha, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, διορίζονται ο μεν πρώτος γενικός γραμματεύς ο δε δεύτερος σύμβουλος του εν λόγω Γραφείου.

Το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει ιδρύθηκε κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τον μήνα Αύγουστο του έτους 1994 και λειτουργεί από τον μήνα Ιανουάριο του 1995. Εποπτεύετο υπό του Μητροπολίτου Βελγίου και είχε ως πρώτον αυτού διευθυντή τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Εμμανουήλ Αδαμάκη (νυν Μητροπολίτη της Γεροντικής Μητροπόλεως Χαλκηδόνος).

Από της ιδρύσεως της CROCEU (Επιτροπή Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει), ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προεδρεύει αυτής της Επιτροπής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: