e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Α΄ (1905-15.11.1988)

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Ιερώνυμο Α΄ τέλεσε η εκκλησιαστική κοινότητα αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. 

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο προς τούτο προσκληθείς  μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος. Ο μητροπολίτης, ζήτησε και μνημονεύθηκαν μαζί με τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο και όσοι αρχιερείς εκείνος χειροτόνησε εις επίσκοπον, εκτός του αγίου Καλλίνικου μητροπολίτου Εδέσσης.  

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου και ο πρεσβύτερος Γεώργιος Βάρσος, ενώ στο μνημόσυνο συνευχήθηκε και ο επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος, ο οποίος είναι χειροτονία εις πρεσβύτερον του μακαριστού αρχιεπισκόπου κυρού Ιερωνύμου.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.








Δεν υπάρχουν σχόλια: