e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Χάλκη

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή, τελέστηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος, Επίσκοπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, ο εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Επιτρόπου της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν η αρτοκλασία και τα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου, ενώ ο Πατριαρχικός Επίτροπος τέλεσε νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος, αποφοίτου της Σχολής, και του ιδρυτού της Σκήτης, Αρσενίου Μοναχού.
        Ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, κατά την σύντομη προσφώνησή του, καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο, αναφερόμενος στην ιστορία της Σκήτης και στον εορταζόμενο Άγιο. Τέλος, λόγους πνευματικής οικοδομής με αφορμή τον βίο του Αγίου Σπυρίδωνος απηύθυνε προς το πυκνό εκκλησίασμα ο Πατριαρχικός Επίτροπος, τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά.
        Ακολούθησε δεξίωση στον χώρο της Σκήτης και εόρτιος τράπεζα στην Θεολογική Σχολή, ευλογηθείσα από την Α. Σεβασμιότητα.
        Το εσπέρας της προτεραίας, Δευτέρας 11ης Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Καθηγουμένου.












Δεν υπάρχουν σχόλια: