e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Βανάτο: Τιμητικές διακρίσεις σε νεαρούς αθλητές απένειμε το Μορφωτικό Κέντρο "Αληθώς"

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Αληθώς" της Ενορίας Βανάτου εν Ζακύνθω, έλαβε προ μηνών την απόφαση, κατ' έτος να τιμά ορισμένες προσωπικότητες, που διακρίνονται και πρωτεύουν στον χώρο δραστηριότητάς τους κι έχουν μια κάποια σχέση με την Ενορία του Βανάτου. 

Μεταξύ των τιμωμένων για το λήγον έτος 2023, αποφασίσθηκε να βραβευτούν νέοι του Βανάτου, που ασχολούνται, διαπρέπουν ή και πρωτεύουν στον Αθλητισμό

Έτσι, στο τέλος της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας της σημερινής εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, 25 Δεκεμβρίου 2023, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, έγινε απονομή Τιμητικών Διακρίσεων εκ μέρους του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς", σε τέσσερις νέους μαθητές του Βανάτου, οι οποίοι επιδίδονται σοβαρά στο Καράτε: 

Κατ' αρχήν απονεμήθηκε Τιμητικό Δίπλωμα με Χρυσό Σταυρό, στην 17χρονη Αγγελική Κόκλα, θυγατέρα του Σπυρίδωνος και της Ειρήνης, η οποία πρόσφατα κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου Νεανίδων (Αστάνα Καζακστάν, Αύγουστος 2023)

Αυτή η διάκριση είναι όντως κορυφαία, αλλά η Αγγελική από πέρυσι (2022) έχει διακριθεί και σε άλλες πολυσήμαντες διοργανώσεις, λαμβάνοντας Χρυσό Μετάλλιο Ευρωπαϊκό στην Κρήτη και Χάλκινο Παγκόσμιο στο Αμπού Ντάμπι, ενώ μέσα στο 2023, εκτός από το κορυφαίο του  Καζακστάν, έλαβε τον Μάρτιο Ασημένιο Ευρωπαϊκό στη Γαλλία, τον δε Σεπτέμβριο Χάλκινο Βαλκανικό στο Μαυροβούνιο. 

Ακολούθως απονεμήθηκαν Τιμητικά Διπλώματα στα τρία τέκνα των Γιάννη και Ντενίζ Σαρατσένου (Νικολέττα, Σπύρος και Διονύσης), Ενοριτών του Βανάτου. Και τα τρία αυτά υποδειγματικά παιδιά, από πολύ μικρά ασχολούνται με το Καράτε συστηματικά και σημειώνουν αξιομνημόνευτες κι επιτυχημένες παρουσίες σε διάφορες διοργανώσεις, με ελπιδοφόρα ανοδική πορεία στο άθλημά τους. 

Ομιλώντας προς παρευρισκόμενους ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ως υπεύθυνος του "Αληθώς", μετά τις απονομές, είπε μεταξύ άλλων ότι οι επιτυχίες των παιδιών μας, προκαλούν αφενός μεν στους οικείους τους (γονείς, παππούδες, γιαγιάδες) ικανοποίηση και δικαίωση των κόπων τους, αφετέρου δε, σε εμάς όλους, μεγάλη χαρά και την αίσθηση ότι γινόμαστε ψηλότεροι, καθώς τα παιδιά που ανεβαίνουν στα βάθρα των βραβεύσεών τους

Σημειωτέον ότι σε όλες τις βραβεύσεις των ανωτέρω τιμηθέντων σήμερα, το εκκλησίασμα των Χριστουγέννων καταχειροκροτούσε, μάλιστα δε με επευφημίες επιδοκιμασιών για τα παιδιά μας!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:













Δεν υπάρχουν σχόλια: