e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως: Με αίτημα την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία


Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι προσευχητικές εκδηλώσεις για την επέτειο της καταθέσεως στο ναό της αγίας Μαρίνης, του εικονίσματος της Παναγίας Οστρομπράμσκα, οι οποίες αφιερώθηκαν εφέτος στην κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία,ένα χρόνο μετά την κήρυξή του. 

Ναυκράτιδος Παντελεήμων: ΕΝΘΥΜΙΟ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Σήμερα, 24η Φεβρουαρίου 2023, έλαβα στο Πατριαρχείο από την Πρεσβεία της Αγίας Έδρας (Νουντσιατούρα) στο Κάιρο τις προσωπικές φωτογραφίες μου από την συνάντηση με την Α.Α. τον Πάπα Φραγκίσκο, την 21η Ιανουαρίου 2023, στο Βατικανό, κατά την επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ στην Ρώμη (20-23.1.23).

Απόφαση Πατριαρχείου Βουλγαρίας περί των κυρώσεων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στους εισβολείς Ρώσους

Στις 24 Φεβρουαρίου, στην τακτική συνεδρίασή της Η Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας εξέτασε επιστολή που έλαβε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β', με την οποία ειδοποιούσε για τις μη κανονικές ενέργειες του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου στα κανονικά (γεωγραφικά) εδάφη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, την επιβολή εκκλησιαστικής ποινής στον Μητροπολίτη Λεωνίδα Γκορμπατσόφ (Πατριαρχείο Μόσχας) και την επιστροφή του στις τάξεις των μοναχών, καθώς και την αναστολή για αόριστο χρόνο της μνείας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος «ο αυτός χθες και σήμερον»

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Η αριστοτεχνική – και άθλια μαζί – ρωσική προπαγάνδα, διά του καθηρημένου μητροπολίτου πρ. Κλιν Λεωνίδα, προκειμένου να πλήξει με κάθε τρόπο το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, με αφορμή την πρόσφατη ποιμαντική περιοδεία στην Κένυα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, διέδωσε διάφορα μυθεύματα και περιεκόσμησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο με «στέφανο ύβρεων».

Διαδήλωση για την Ουκρανία στην Marienplatz Μονάχου

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έλαβε χώρα στις 24.2.23 στην κεντρική πλατεία Marienplatz Μονάχου διαδήλωση της Ουκρανικής Κοινότητας Μονάχου και στην οποία έλαβαν μέρος επίσημοι εκπρόσωποι της Βαυαρικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου.

Βιέννη: Προσευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία

24.2.2023. Προσευχὴ γιὰ τὴν εἰρήνη στὴν Οὐκρανία στὸν Ἱερὸ Καθεδρικὸ Ναὸ Ἁγίας Τριάδος Βιέννης, μὲ ἀφορμὴ τὴ συμπλήρωση ἑνὸς ἔτους ἀπὸ τὴν ἐκεῖ ἔναρξη τοῦ καταστροφικοῦ πολέμου.

Παρόντες ἦσαν ὁ Ὁμοσπονδιακὸς Καγκελάριος τῆς Αὐστρίας Karl Nehammer, μέλη τῆς Ὁμοσπονδιακῆς Κυβερνήσεως,τῆς Βουλῆς τῆς Αὐστρίας καὶ τῆς Οὐκρανίας, ὁ Οὐκρανὸς Πρέσβυς στὴν Αὐστρία Dr. Vasyl Khymynets καὶ ἄλλα μέλη τοῦ Διπλωματικοῦ Σώματος, καθὼς καί ἐκπρόσωποι φορέων καὶ Ὀργανώσεων.

Ίδρυση νέας ορθόδοξης Ενορίας στο Ντάργουιν της Αυστραλίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση νέας ορθόδοξης Ενορίας στην πόλη Ντάργουιν, πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας.