e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ο Μόσχας Κύριλλος υπέρμαχος (δήθεν) των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Η Ρωσική Εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «εξαιτίας των νέων κραυγαλέων περιστατικών πιέσεως που ασκείται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, την ιεραρχία της, τον ευαγή κλήρο, τις κοινότητες και ιερές μονές, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος απέστειλε στις 27 Απριλίου 2024 επιστολές στους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, σε ομάδα θρησκευτικών προσωπικοτήτων και απευθύνθηκε επίσης στους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών».

Οι διώξεις των θρησκευόμενων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας «προσλαμβάνουν χαρακτηριστικά ολοκληρωτικής αντιθρησκευτικής τρομοκρατίας, που περιλαμβάνει το κλείσιμο ιερών ναών και μονών, τις παράνομες διώξεις κληρικών και λαϊκών, τις εξωδικαστικές τιμωρίες, καθώς και το κλείσιμο ενημερωτικών πόρων, οι οποίοι αποκαλύπτουν την αλήθεια για τις διώξεις», σημείωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Προφανώς ο στυγερώτατος Μόσχας Κύριλλος «άκων προφητεύει», ως ο Καϊάφας: «συμφέρει υπέρ του λαού [της «Αγίας Ρωσίας»] ένα απολέσθαι [την πολύπαθη Ουκρανία]».

Ως υποκριτής, απ’ αυτούς που στηλίτευσε ο Κύριος, δεν βλέπει το δοκάρι στο μάτι του. Επί δύο και πλέον χρόνια, ο εκλεκτός του Πούτιν, σφυροκοπά ανελέητα την Ουκρανία, με τις ευλογίες του. Καταστρέφει την χώρα και δολοφονεί τον ουκρανικό λαό και ο Μόσχας Κύριλλος …ενδιαφέρεται ακόμα για το πώς θα κρατήσει την επιρροή του στην εκκλησιαστική δομή που είναι υποχείριο του. Παιδιά και άμαχοι αυτής της δομής έχουν πέσει θύματα της ρωσικής θηριωδίας και ο Μόσχας Κύριλλος «διαμαρτύρεται» (sic), γιατί η κυβέρνηση της Ουκρανίας προσπαθεί να εντοπίσει και να απομονώσει τους ρώσους πράκτορες – προδότες κληρικούς της υπό τον Μόσχας εκκλησίας του Ονουφρίου.

Διαμαρτύρεται για διώξεις κληρικών ο Μόσχας Κύριλλος, όταν ο ίδιος διώκει πάραυτα όποιον τολμήσει να εκφράσει την παραμικρή διαφωνία στην φιλοπολεμική πολιτική του. Αυτοί οι κληρικοί καταφεύγουν – πού αλλού; – στο ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Στις επιστολές στους επικεφαλής και εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών ο στυγερώτατος Μόσχας Κύριλλος παρακάλεσε «να δώσουν προσοχή στα ως άνω περιστατικά κραυγαλέας καταπατήσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία και να καταβάλουν προσπάθειες για την προστασία του δικαιώματος για την ελευθερία του θρησκεύεσθαι των πιστών και των κοινοτήτων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας». ΑΥΤΟΣ που δεν αναγνωρίζει ανθρώπινα δικαιώματα καθώς θεωρεί ότι το ιδεολογικό υπόβαθρο τους αποτελούν η Αναγέννηση, ο Προτεσταντισμός, η εβραϊκή φιλοσοφία, ο Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση, που στην ουσία συνιστούν γι’ αυτόν έναν ειδωλολατρικό ανθρωποκεντρισμό. Μέσω του θεσμού της διεθνούς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι προωθείται και προπαγανδίζεται η αμαρτία και ιδιαίτερα η ομοφυλοφιλία, οι εκτρώσεις, η ευθανασία και λοιπά.

Τολμά να διαμαρτύρεται ο Μόσχας Κύριλλος στην Δύση, την οποία συνεχώς κατακεραυνώνει ως «πόρνη της Βαβυλώνος», σε αντίθεση με την «αγία Ρωσία» του που κρατά τις «παραδοσιακές αξίες».

Ο Μόσχας Κύριλλος ξεπερνάει σε υποκρισία και τους φαρισαίους του Ευαγγελίου! «Δια τούτο λήψεται περισσότερον κρίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: