e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Φανερωμένη Βανάτου: Εσπερινή Προηγιασμένη Τετάρτης Δ' Εβδομάδος Νηστειών [photos-video]


Εσπέρας Τετάρτης Δ΄ των Νηστειών, 10ης Απριλίου 2024, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, τελέσθηκε βραδινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων από τους συλλειτουργήσαντες Ιερείς π. Παναγιώτη Καποδίστρια και π. Ιωάννη Ρένεση, ψαλλόντων δε των κ.κ. Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη, Διονυσίου Πόθου και Παναγιώτη Γιατρά. 
        Ο π. Παναγιώτης ομίλησε προς το εκκλησίασμα, με θέμα: "Ο τίμιος Σταυρός του Χριστού, άτρωτος θώρακας έναντι των παλαισμάτων του βίου". [Την ομιλία μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!]
        Οι περισσότεροι των εκκλησιασθέντων πιστών μετέλαβαν ευλαβικά Σώματος και Αίματος Χριστού!
        Σημειωτέον ότι ήταν και απόψε εκτεθειμένη για προσκύνημα η Εικόνα της Παναγίας της των Πάντων Βασιλίσσης, η οποία φιλοξενείται στον Ναό, φερμένη από σπίτι της Ενορίας.
        Τέλος, μετά την απόλυση υπήρχε κέρασμα για όλους, το οποίο επιμελήθηκαν οι Κυρίες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, κυρίως δε η κα Σούλα Βυθούλκα.



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: