Η Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο διανύει το 26ο έτος της λειτουργίας της. Έχουν αποφοιτήσει εξήντα τρεις (63) νέοι. Έχουν χειροτονηθεί και υπηρετούν τις εκκλησίες μας στον Καναδά τριάντα επτά (37).
Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
Remarks of His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew at the Ecumenical Service, Riga Dome Cathedral - *Remarks of His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew at the Ecumenical Service, Riga Dome Cathedral * (September 13, 2025) * * * The Timeless ...Πριν από 1 ημέρα
-
Διάλεξη Οικουμενικού Πατριάρχη: Η Εκκλησία αντιμέτωπη με την οικολογική κρίση σήμερα: Επιστήμη, Ηθική, Κοινή Δράση (Πανεπιστήμιο Λετονίας, Ρίγα, 12.9.2025) - *Public Lecture of His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew: The Church Faced with the Ecological Crisis Today: Science, Ethics, Common Action –...Πριν από 1 ημέρα
-
Το νέο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη «Η απάτη είναι το μέλλον» - Το βασικό θέμα στο αμέσως προηγούμενο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη, υπό τον τίτλο «Η βία της αποτυχίας», εκδόσεις Κείμενα, ήταν η βία η οποία πλήττει παν...Πριν από 1 ημέρα
-
Σμύρνη μου αγαπημένη [ολόκληρη η ταινία] - *ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:* Η *Σμύρνη μου αγαπημένη* είναι ελληνική δραματική ιστορική ταινία σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση. Η ται...Πριν από 1 εβδομάδα
-
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο - [Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420 και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.] *Τώρ...Πριν από 15 χρόνια
Σάββατο 11 Μαΐου 2024
Αρχιεπισκοπή Καναδά: Απονομή πτυχίων Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο
Μαχαιράδο Ζακύνθου: Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για τη χειροτονία Διακόνισσας στη Ζιμπάμπουε
Τις τελευταίες ημέρες ηγέρθη λόγος εξ αφορμής της ενεργείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, ο οποίος προέβη κατά την παρελθούσα Μ. Πέμπτη, 2α Μαΐου 2024, σε χειροτονία διακονίσσης για τις ιεραποστολικές ανάγκες της κατ’ αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως. Το γεγονός προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, έδωσε δε αφορμή για την διατύπωση ελευθέρως διαφόρων απόψεων και προσεγγίσεων.
Προς αποφυγήν συγχύσεων λοιπόν διευκρινίζονται τα κάτωθι:
Γράμμα Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Εγκρίθηκε στις 11 Μαΐου 2024,
στη Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Σπηλαίων του Κιέβου.
Παναγιώτατε Αρχιεπίσκοπε Κωνσταντινουπόλεως - Νέας Ρώμης και Οικουμενικέ Πατριάρχα, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος, κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ, την Υμετέραν Θειοτάτην Παναγιότητα ενθέρμως εν Κυρίω περιπτυσσόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.
Με την παρούσα επιστολή, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, συνελθούσα στην τακτική ετήσια συνεδρίασή της, την 11η Μαΐου 2024, εντός των τειχών της Ιεράς Μονής των Σπηλαίων του Κιέβου, απευθύνεται προς Εσάς και προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας εν Κωνσταντινουπόλει, καταδικάζοντας το δόγμα του «ρωσικού κόσμου» ως αντίθετο προς την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία.
Πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Επισκόπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας - Για Πούτιν: "Αυτοεξορίστηκε από την Εκκλησία"
Στις 11 Μαΐου 2024, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ, πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Επισκόπων της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Σπηλαίων του Κιέβου.
Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο
Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, συναντήθηκε στο Πατριαρχείο με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄.