e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Προετοιμασίες για τη γιορτή του Φωτώνε












Οι καθιερωμένες (ιδιάζουσες) ετοιμασίες έγιναν σήμερα και στον ναό της Παναγούλας της ενορίας μας, όπως και σε όλη τη Ζάκυνθο, για την ερχόμενη μεγάλη και χαρμόσυνη εορτή του Φωτώνε!
Οι πλούσια καλλιτεχνημένες αγιαστήρες συντέθηκαν από ευλαβείς και παραδοσιακές ενορίτισσές μας, ενώ στήθηκε το ειδικό πάλκο για τον Μεγάλο Αγιασμό, προσέχοντας την τελευταία λεπτομέρεια.

Θυμηθήτε, πόση δίνουν σημασία οι Ζακυνθινοί στις διακοσμήσεις των ναών τους κατά την ημέρα των Θεοφανίων, διαβάζοντας το εξής απόσπασμα από του παλαιό βιβλιαρίδιο: Ανδρέα Αβούρη, Τύποι Ιερέων, εδώ.

6 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σας
Δὲν κουράζομαι νὰ σᾶς ἐπαναλαμβάνω τὴ χαρά μου γιὰ τὶς πλήρεις Ζακύθιου ἐγΧρίστου Πνεύματος ἐπίκαιρες ἀναρτήσεις στὸ "Νυχθημερόν".

Μακάρι τὸ Φῶς τὸ ἀληθινόν, τὸ Φῶς τοῦ Φωτῶνε νὰ φτάσῃ καὶ στὴν ἑβδομηκοντάκις ἑπτὰ φορὲς ὀχυρωμένη μὲ τείχη ἀπὸ πέτρα ἐγωισμοῦ καρδιά μου. Εὔχεσθε.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αγαπητότατε Διονύσιε και Σουμάκη,

Με συγκίνησε το σχόλιό σου! Όντως! Στον ίδιο παρονομαστή κινούμαστε όλοι... Και γι' αυτό ακριβώς επιλάμπει η Χάρις του Ιορδάνη, ώστε να νεουργηθούν τα παλαιότροπα της ψυχής μας και να καινισθεί η ψυχούλα μας, η πολλά λιθωμένη και βαθιά νυχτωμένη. Δια του Φωτός του Φωτώνε μπορούμε να ξαναελπίζουμε στο (ε)ξημέρωμα μιας νέας Ημέρας!

Συνεύχομαι!

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

η Ζάκυνθος πραγματικά ωραία και μοναδική! έχω δει στα ιστολόγια σας τόσα πράγματα και πάντα καινούργια... ανήκετε σε άλλο πνεύμα, έχω την εντύπωση ότι τα στοιχεία του πολιτισμού της Ζακύνθου είναι λαϊκά ωραία και γνήσια. έχετε για την γιορτή του Φωτώνε όλη την φύση και τότε πώς να μην είστε ο ίδιος θεολόγος υπέρμαχος του περιβάλλοντος; είμαι πολύ εντυπωσιασμένος!

Βυτιναιος είπε...

Τι ουράνια ομορφιά!
Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και πνευματικές κατακτήσεις.

Δέσποινα είπε...

Με το καλό!!!!!!

Daniel είπε...

Με το καλό και την ευλογία σου π Παναγιώτη,
δ.μ.τ.