e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η Εμβάδα του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω στη Μύκονο

Ανταπόκριση από Μύκονο: Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μαραγκός








Με την βοήθεια του Θεού και την ευχή του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω, η Ενορία μας απέκτησε ένα μεγάλο πνευματικό θησαυρό. Μια Εμβάδα του Αγίου της Συγνώμης, ήτοι μια χρυσοκέντητη παντόφλα, καθαγιασμένη στο σεπτό Λείψανό Του. 

Την παρελθούσα Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013, οι κώδωνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, της Αγγελοχτισμένης, ήχησαν χαρμόσυνα για την ευλογητή άφιξη της, στην ενορία μας. Στο κήρυγμά μας, δοξολογήσαμε το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού, που γίνεται θαυμαστό μέσω των Αγίων Του, ευχαριστώντας τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ζακύνθου, για την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη, για την ευλογία που μας παραχώρησε. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί, που είχαν κατακλύσει το Ναό,  προσκύνησαν την τιμία και χαριτόβρυτη Εμβάδα του Αγίου και έλαβαν ως ευλογία από μία εικόνα του. 

Η μνήμη του Αγίου, στις 17 Δεκεμβρίου και 24 Αυγούστου εορτάζεται στον ιερό παλαιό Ναό της Αγίας Υπακοής, που είναι του 17ου αιώνα, και υπάρχει παλαιά εικόνα του Αγίου Διονυσίου, ζωγραφισμένη σε μάρμαρο. 

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΩΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ , ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΩΤΑΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΒΑΘΙΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ , ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΚΑΘ ΄ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΣΜΟ ,ΕΧΩΝΤΑΣ
" ΚΑΤΙ " ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΕΠΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ , ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΒΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ) ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ! ! !